maanantai 3. maaliskuuta 2014

Orly Sec 'n Dry VS. imn Out The Door

Pitkäaikaisena Seche Viten käyttäjänä halusin koittaa jotain uutta päällyslakka markkinoilta. Edelleen pidän Sechestä, mutta se sisältää tolueenia, jota on myös maaleissa, liimoissa yms. Ei siis kauhen terveellistä hengitellä aina kun lakkailee kynsiään. Plussaa Sechessä on että se ei juuri töhri eri lakkoja keskenään ja se on helppo löytää Kickseistä, joten postikuluilta säästyy.


Kokeiluun pääsi Orly:n Sec 'n Dry ja International Nail Manufactures (inm) Out The Door. Koekaniinilakkana oli pitkäkestoisuudestaan tunnettu Barry M:n Gelly Hi-Shine Nail Paint sävyssä Blueberry. Sitä kynsillä on kaksi kerrosta.


Orly Sec 'n Dry
Ei sisällä tolueenia, DBP:tä eikä formaldehydiä eli metanaalia. Lupailee kuivattavansa kaikki kerrokset sisältä ulos nopeasti, sekä kuivata kovaksi suojaavaksi kerrokseksi. Hieman olen toisten lakkausten kanssa huomannut tämän levittävän eri värejä keskenään, mutta kun laittaa muutamalla sutaisulla nopeasti lakkaa, tätä ei tapahdu. Antoi lakkaukselle kiiltoa ja tasoitti pinnan. Kuivui parissa minuutissa, mutta täydellisesti n.15 min jälkeen, niin ettei pintaan tullut enää lommoja kun siihen koski.

imn Out The Door
Sisältää kaikki "kolme pahaa", eli tolueenia,DBP:tä ja Formaldehydiä (kaikkien muiden kynsilakkamyrkkyjen lisäksi), joten tämä ei ainakaan Secheä turvallisempi vaihtoehto ole. Lupaa kuivattavansa yhden lakkakerroksen 45 sekunnissa. Tämä lakka ei levittänyt värilakkoja Orlyyn verraten niin paljolti, mutta varovaisuutta sai silti käyttää. Kuivui hieman nopeammin kuin Orly, mutta ero ei ollut kovinkaan huomattava. 2. Päivänä kynnet näyttivät edelleen hyviltä ja lakan pinta oli eheä. Kiiltokin oli pysynyt hyvin.


3. Päivänä kärjistä alkoi jo pikkuisen paistaa kulumisen jäljet ja etusormeen, jossa siis oli Out The Door:ia ilmestyi ihmeellisiä "säröjä" (?).. Toisaalta etusormeni ja keskisormen kynteni ovat heikommat kuin muut kynnet, joten se saattoi johtua myös siitä. Orly ei kuitenkaan tehnyt samanlaista temppua.


4. Päivänä oli hyvin samat meiningit kuin edellisenä päivänä. Lakkaukset olivat vieläkin ihan siistit, mutta olen tottunut vaihtamaan lakkani aika tiuhaan tahtiin, joten houkutus kävi näiden poistamisesta. Varsinkin kun lakan pinta alkoi jo antaa periksi. 


5. Päivänä etusormessa huomattavaa lakan säröilyä ja keskisormesta lakka lähtemässä laattana pois. Nimettömässä ja pikkusormessa kärkikulumaa mutta muuten ihan vielä hyvässä vedossa. Vahvemmissa kynsissä siis paremmin pysynyt ja lohkeilut sun muut johtuivat luultavimmin kynnen taipuisuudesta. 

Päätöksenä sanon että molemmat lakat kestivät hyvin käyttöä, molemmissa oli plussia ja miinuksia. Orly:ssa on ns. "paremmat ainekset", kuntaas inm kuivui piirun verran nopeampaa ja se ei tahrinut niin paljoa kuin Orly. Hyviä päällyslakkoja siis molemmat, mutta jos valita pitäisi Orlyn kannalle kallistuisin.

<3 Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti